Bier recept Baltische Porter

Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen Baltische Porter.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptBaltische Porter
Brouwdatum
BierstijlPorter (Baltisch)
Volume10,0 l
Begin SG1,082 SG
Berekende kleur (Morey)72 EBC
Berekende bitterheid (Rager)43 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
9,70 lWater uit Water
4,30 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,31 kgMünchenermoutDingemans15 EBC58,2 %
1,34 kgPilsmoutDingemans3 EBC33,9 %
0,10 kgSpecial BDingemans350 EBC2,4 %
0,10 kgCara 120Dingemans120 EBC2,4 %
0,07 kgCarafa Special IIWeyermann1150 EBC1,8 %
0,05 kgChocolademoutDingemans900 EBC1,2 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust66,0 °C1 min.60 min.2,4 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
39,6 gLublinpellets3,5%75 min.39,5 IBU
12,3 gLublinpellets3,5%15 min.3,3 IBU

Overige ingrediënten

HoeveelheidNaamTypeGebruik
21,50 gEikenhoutsnippers. matig geroosterdsmaakstofnagisting/lagering

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Bavarian Lager (2206)ondergist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *