Bier recept Robuust Porter
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen Roggenbier.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Roggenbier |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Roggenbier |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,052 SG |
Berekende kleur (Morey) | 33 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 18 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
12,55 l | Water uit Water |
3,24 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,25 kg | Roggemout | Weyermann | 7 EBC | 45,1 % |
0,70 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 25,2 % |
0,60 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 21,7 % |
0,20 kg | Caramunich I | Weyermann | 90 EBC | 7,2 % |
0,03 kg | Carafa II | Weyermann | 1150 EBC | 0,9 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
14,1 g | Tettnanger Tettnang | bellen | 4,0% | 90 min. | 16,7 IBU |
4,0 g | Saaz | pellets | 3,5% | 15 min. | 1,2 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Weihenstephan Weizen (3068) | bovengist |