Bier recept Oatmeal Stout
Altijd al een Oatmeal Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Oatmeal Stout.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Oatmeal Stout |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Stout (Oatmeal) |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,054 SG |
Berekende kleur (Morey) | 88 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 36 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
11,70 l | Water uit Water |
0,90 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,88 kg | Pale mout. Halcyon | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 72,9 % |
0,20 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 7,7 % |
0,15 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 5,8 % |
0,15 kg | Aroma 50 | Dingemans | 50 EBC | 5,8 % |
0,10 kg | Geroosterde gerst | Thomas Fawcett and Sons | 1200 EBC | 3,9 % |
0,10 kg | Caramunich II | Weyermann | 120 EBC | 3,9 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 90 min. | 4,5 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
24,6 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 75 min. | 36,3 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | London ESB Ale (1968) | bovengist |