De dagen worden korter, donkerder en miezeriger. Kop op! De herfst is namelijk hét geknipte seizoen om jezelf ’s avonds te verwennen met stevige warme en hartige gerechten.

Na een lange werkdag een dampend bord comfortfood op tafel te zetten: heerlijk, toch? Met een unieke biertwist maak je van je herfstgerecht zelfs helemaal een feest. 

Keuze genoeg. In het najaar liggen de winkelrekken vol met bier aanbiedingen en struikel je over de speciale herfst-, kerst- en winterbieren.

Hier vind je alvast vijf verrukkelijke bierrecepten die perfect bij het herfstseizoen passen!

Stoofvlees

Stoofvlees met donker bier blijft een onverwoestbare klassieker. Met twee flesjes porter, dubbel of stout geef je je runderbouillon een diepe, rijke smaak.

Belgische zware bieren zoals Westmalle Dubbel en Leffe Bruin zijn vertrouwde smaakmakers bij stoofvlees. Maar ook een fruitiger flesje zoals Rodenbach Classic of Vintage smaakt subliem bij ‘Vlaamse stoverij’.

Stamppot

Stamppot is een tijdloos Nederlands gerecht dat extra lekker smaakt op druilerige dagen. Donkere bieren zoals porter of stout passen perfect bij deze klassieker met rookworst, boerenkool en aardappelen.

Een sterk bockbier smaakt heerlijk bij smeuïge aardappelpuree. Met amberbier krijgt je hartverwarmende stamppot dan weer een uitgesproken zoeter smaakje.

Mosselen met spek

Een mosselpotje met spek gaat er altijd in op een koude herfstdag.

Doorgaans combineren donkere bieren met hun vollere smaak beter bij stoofpotjes en vleessauzen. De frisse toetsen van lichte blonde bieren passen dan weer uitstekend bij vis en gevogelte.

Kies voor het beste van beide werelden. Stuw met een karaktervol amberbier deze Zeeuwse klassieker naar een hoger niveau.

Chili con carne

Met een pikante portie chili con carne tover je in alle seizoenen de zomer op je bord. Met dit populaire Tex-Mex-gerecht kan je bovendien nog alle kanten uit.

Stout of porter geeft je chili een rokerige en complexe smaak. Verkies je een zoetere chili? Dan is een zacht amberbiertje je ideale bierkeuze.

Avonturiers geven dit pikante recept een hoppige en bittere twist met een exotische India Pale Ale (IPA).

Pompoensoep

Bockbier en pompoen zijn de gedroomde partners voor een overheerlijk herfstsoepje. De intense, karamelachtige toetsen van het bockbier complimenteren als geen ander het zoete pompoenvlees.

Rooster de pompoen vooraf even in de oven en gooi de pompoenpitten daarna niet weg. Je kan ze namelijk met een scheutje crème fraîche bij de soep serveren.

Experimenteer met verschillende pompoensoorten zoals butternut, hokkaido, muskaat- en spaghettipompoen.

Butternut en hokkaido geven een romige, zoete smaak die lekker samengaat met bockbier en amberbier. De intense smaak van muskaatpompoen combineert dan weer heerlijk met een bitter donker biertje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *