Bier recept Baltische Porter
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen Baltische Porter.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Baltische Porter |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Porter (Baltisch) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,082 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 72 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 43 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 9,70 l | Water uit Water |
| 4,30 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,31 kg | Münchenermout | Dingemans | 15 EBC | 58,2 % |
| 1,34 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 33,9 % |
| 0,10 kg | Special B | Dingemans | 350 EBC | 2,4 % |
| 0,10 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 2,4 % |
| 0,07 kg | Carafa Special II | Weyermann | 1150 EBC | 1,8 % |
| 0,05 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 1,2 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 66,0 °C | 1 min. | 60 min. | 2,4 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 39,6 g | Lublin | pellets | 3,5% | 75 min. | 39,5 IBU |
| 12,3 g | Lublin | pellets | 3,5% | 15 min. | 3,3 IBU |
Overige ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
| 21,50 g | Eikenhoutsnippers. matig geroosterd | smaakstof | nagisting/lagering |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Bavarian Lager (2206) | ondergist |
