Bier recept Sour bier

Altijd al een Sour bier willen brouwen. Brouw je eigen Do ist die Bahnhoff.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptDo ist die Bahnhoff
Brouwdatum
BierstijlBerliner Weisse
Volume10,0 l
Begin SG1,030 SG
Berekende kleur (Morey)5 EBC
Berekende bitterheid (Rager)16 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
7,50 lWater uit Water
3,98 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
0,85 kgPilsmoutWeyermann3 EBC58,3 %
0,61 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC41,7 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust65,0 °C1 min.90 min.5,1 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
13,7 gHallertauer Traditionbellen4,0%60 min.16,4 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)European Ale Yeast (1338)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *