Bier recept Sour bier
Altijd al een Sour bier willen brouwen. Brouw je eigen Do ist die Bahnhoff.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Do ist die Bahnhoff |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Berliner Weisse |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,030 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 5 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 16 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 60 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 7,50 l | Water uit Water |
| 3,98 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 0,85 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 58,3 % |
| 0,61 kg | Tarwemout. licht | Weyermann | 4 EBC | 41,7 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 65,0 °C | 1 min. | 90 min. | 5,1 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 13,7 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 60 min. | 16,4 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | European Ale Yeast (1338) | bovengist |
