Bier recept Rookstout

Altijd al een Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Rookstout.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptRookstout
Brouwdatum
BierstijlStout (Export)
Volume10,0 l
Begin SG1,072 SG
Berekende kleur (Morey)98 EBC
Berekende bitterheid (Rager)63 IBU
Brouwzaalrendement77,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,00 lWater uit Water
6,91 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,70 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC54,0 %
0,60 kgRookmoutWeyermann6 EBC19,1 %
0,20 kgCrystal moutThomas Fawcett and Sons130 EBC6,3 %
0,20 kgPale Crystal moutThomas Fawcett and Sons60 EBC6,3 %
0,20 kgMünchenermoutDingemans15 EBC6,3 %
0,15 kgChocolademoutThomas Fawcett and Sons1000 EBC4,8 %
0,10 kgZwarte moutThomas Fawcett and Sons1300 EBC3,2 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust68,0 °C1 min.60 min.3,2 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
19,9 gWillamettebellen5,0%first wort hop32,5 IBU
16,2 gGoldings – E.K.bellen5,0%60 min.23,9 IBU
9,3 gWillamettebellen5,0%20 min.4,6 IBU
4,9 gWillamettebellen5,0%0 min.1,2 IBU
4,9 gGoldings – E.K.bellen4,8%0 min.1,1 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)American Ale (1056)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *