Bier recept Fuller’s London Porter
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen Fuller’s London Porter.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Fuller’s London Porter |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Porter (Brown) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,058 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 85 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 38 IBU |
| Brouwzaalrendement | 75,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 10,00 l | Water uit Water |
| 7,07 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,79 kg | Pale mout. Halcyon | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 69,8 % |
| 0,36 kg | Brown mout | Thomas Fawcett and Sons | 150 EBC | 14,0 % |
| 0,24 kg | Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 130 EBC | 9,2 % |
| 0,18 kg | Chocolademout | Thomas Fawcett and Sons | 1000 EBC | 7,0 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| 67,0 °C | 15 min. | 60 min. | 3,9 l/kg | |
| 78,0 °C | 10 min. | 10 min. | 3,9 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 23,6 g | Fuggles | bellen | 5,0% | 90 min. | 35,3 IBU |
| 10,0 g | Fuggles | bellen | 5,0% | 10 min. | 3,0 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | London ESB Ale (1968) | bovengist |
