Bier recept Pale Ale
Heerlijke Pale Ale recept. Genoeg keuze op bierbrouwrecepten.nl. Advies is om een keuze te maken uit een van de recepten met de hoppen die jij het lekkerste vind! Gist doet ook veel met deze bierstijl, genoeg te experimenteren dus in deze bierstijl.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Bière de Garde |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Bières de Garde ambrée |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,071 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 23 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 27 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 10,00 l | Water uit Water |
| 3,09 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,30 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 70,5 % |
| 0,60 kg | Münchenermout | Dingemans | 15 EBC | 18,4 % |
| 0,15 kg | Cara 45 | Dingemans | 45 EBC | 4,6 % |
| 0,01 kg | Zwarte mout | Dingemans | 1400 EBC | 0,4 % |
| 0,20 kg | Kristalsuiker | Supermarkt | 0 EBC | 6,1 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 64,0 °C | 1 min. | 90 min. | 3,3 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 19,3 g | Fuggle | bellen | 5,0% | 90 min. | 27,0 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | European Ale Yeast (1338) | bovengist |
