Bier recept Raspoutin
Altijd al een Russian Imperial Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Raspoutin.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Raspoutin |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Stout (Imperial Russian) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,107 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 153 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 91 IBU |
| Brouwzaalrendement | 77,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 14,35 l | Water uit Water |
| 4,77 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 3,80 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 82,6 % |
| 0,30 kg | Zwarte mout | Thomas Fawcett and Sons | 1300 EBC | 6,5 % |
| 0,20 kg | Dark Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 300 EBC | 4,3 % |
| 0,10 kg | Pale Chocolate mout | Thomas Fawcett and Sons | 525 EBC | 2,2 % |
| 0,10 kg | Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 130 EBC | 2,2 % |
| 0,10 kg | Chocolademout | Thomas Fawcett and Sons | 1000 EBC | 2,2 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 60 min. | 3,1 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 21,3 g | Horizon | bellen | 13,0% | 90 min. | 74,2 IBU |
| 25,1 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 20 min. | 11,3 IBU |
| 25,3 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 5 min. | 5,6 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | American Ale (1056) | bovengist |
