Bier recept Amerikaanse Stout
Altijd al een Amerikaanse Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Amerikaanse Stout
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Amerikaanse Stout |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Amerikaanse Stout |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,074 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 111 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 102 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 15,85 l | Water uit Water |
| -2,32 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,99 kg | Pale mout. Halcyon | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 85,8 % |
| 0,20 kg | Geroosterde gerst | Thomas Fawcett and Sons | 1200 EBC | 5,7 % |
| 0,15 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 4,3 % |
| 0,15 kg | Cara-amber | Weyermann | 70 EBC | 4,3 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 68,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 19,3 g | Horizon | bellen | 13,0% | 75 min. | 67,3 IBU |
| 12,3 g | Centennial | bellen | 10,5% | 75 min. | 34,7 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | American Ale (1056) | bovengist |
