Bier recept Amerikaanse Dark Lager
Altijd al een Dark lager Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Amerikaanse Dark Lager.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Amerikaanse Dark Lager |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Dark Lager |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,051 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 51 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 12 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 11,15 l | Water uit Water |
| 1,33 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,06 kg | Pale Ale mout | Dingemans | 7 EBC | 83,7 % |
| 0,30 kg | Rijstvlokken | Supermarkt | 2 EBC | 12,2 % |
| 0,10 kg | Carafa II | Weyermann | 1150 EBC | 4,1 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 66,0 °C | 1 min. | 90 min. | 4,5 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 9,3 g | Tettnanger Tettnang | bellen | 4,5% | 75 min. | 12,4 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Pilsen Lager (2007) | ondergist |
