Bier recept Murphy’s Law
Altijd al een Red Ale bier willen brouwen. Brouw je eigen Hunt for the Red Octoberfest.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Hunt for the Red Octoberfest |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Märzen en Oktoberfest |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,055 SG |
Berekende kleur (Morey) | 22 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 26 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
11,75 l | Water uit Water |
0,90 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,01 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 38,4 % |
0,81 kg | Munich I | Weyermann | 15 EBC | 30,8 % |
0,61 kg | Vienna mout | Weyermann | 7 EBC | 23,1 % |
0,20 kg | Caramunich I | Weyermann | 90 EBC | 7,7 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 66,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
20,7 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 90 min. | 24,2 IBU |
6,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 10 min. | 1,4 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Bavarian Lager (2206) | ondergist |