Bier recept Murphy’s Law
Altijd al een Red Ale bier willen brouwen. Brouw je eigen Hunt for the Red Octoberfest.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Hunt for the Red Octoberfest |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Märzen en Oktoberfest |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,055 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 22 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 26 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 11,75 l | Water uit Water |
| 0,90 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,01 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 38,4 % |
| 0,81 kg | Munich I | Weyermann | 15 EBC | 30,8 % |
| 0,61 kg | Vienna mout | Weyermann | 7 EBC | 23,1 % |
| 0,20 kg | Caramunich I | Weyermann | 90 EBC | 7,7 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 66,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 20,7 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 90 min. | 24,2 IBU |
| 6,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 10 min. | 1,4 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Bavarian Lager (2206) | ondergist |
