Bier recept Robuust Porter
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen robuust porter.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Robuust Porter |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Porter (Robust) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,060 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 87 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 40 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 10,60 l | Water uit Water |
| 4,26 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,15 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 75,9 % |
| 0,27 kg | Münchenermout | Dingemans | 15 EBC | 9,7 % |
| 0,18 kg | Pale Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 60 EBC | 6,4 % |
| 0,14 kg | Chocolademout | Thomas Fawcett and Sons | 1000 EBC | 4,8 % |
| 0,09 kg | Zwarte mout | Thomas Fawcett and Sons | 1300 EBC | 3,2 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 3,7 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 24,2 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 75 min. | 34,5 IBU |
| 9,3 g | Fuggle | bellen | 5,0% | 15 min. | 3,5 IBU |
| 9,3 g | Goldings – E.K. | bellen | 4,8% | 0 min. | 2,1 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | American Ale (1056) | bovengist |
