Bier recept Robuust Porter
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen robuust porter.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Robuust Porter |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Porter (Robust) |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,060 SG |
Berekende kleur (Morey) | 87 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 40 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,60 l | Water uit Water |
4,26 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
2,15 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 75,9 % |
0,27 kg | Münchenermout | Dingemans | 15 EBC | 9,7 % |
0,18 kg | Pale Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 60 EBC | 6,4 % |
0,14 kg | Chocolademout | Thomas Fawcett and Sons | 1000 EBC | 4,8 % |
0,09 kg | Zwarte mout | Thomas Fawcett and Sons | 1300 EBC | 3,2 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 3,7 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
24,2 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 75 min. | 34,5 IBU |
9,3 g | Fuggle | bellen | 5,0% | 15 min. | 3,5 IBU |
9,3 g | Goldings – E.K. | bellen | 4,8% | 0 min. | 2,1 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | American Ale (1056) | bovengist |