Bier recept Driekoningen Baltische Porter
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen Driekoningen Baltische Porter.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Driekoningen Baltische Porter |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Porter (Baltisch) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,078 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 63 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 49 IBU |
| Brouwzaalrendement | 75,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 10,50 l | Water uit Water |
| 7,47 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,99 kg | Pale mout. Halcyon | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 86,7 % |
| 0,18 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 5,1 % |
| 0,12 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 3,4 % |
| 0,10 kg | Cara-pils | Weyermann | 4 EBC | 3,0 % |
| 0,06 kg | Pale Chocolate mout | Thomas Fawcett and Sons | 525 EBC | 1,8 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| 67,0 °C | 2 min. | 60 min. | 3,0 l/kg | |
| 78,0 °C | 2 min. | 10 min. | 3,0 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 26,4 g | Hallertauer | pellets | 4,8% | 90 min. | 41,0 IBU |
| 26,4 g | Saaz | pellets | 3,8% | 10 min. | 6,5 IBU |
| 5,0 g | Hallertauer | pellets | 4,8% | 10 min. | 1,6 IBU |
Overige ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
| 1,50 g | Iers mos | klaringsmiddel | koken |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Bavarian Lager (2206) | ondergist |
