Bier recept Driekoningen Baltische Porter
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen Driekoningen Baltische Porter.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Driekoningen Baltische Porter |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Porter (Baltisch) |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,078 SG |
Berekende kleur (Morey) | 63 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 49 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,50 l | Water uit Water |
7,47 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
2,99 kg | Pale mout. Halcyon | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 86,7 % |
0,18 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 5,1 % |
0,12 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 3,4 % |
0,10 kg | Cara-pils | Weyermann | 4 EBC | 3,0 % |
0,06 kg | Pale Chocolate mout | Thomas Fawcett and Sons | 525 EBC | 1,8 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
67,0 °C | 2 min. | 60 min. | 3,0 l/kg | |
78,0 °C | 2 min. | 10 min. | 3,0 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
26,4 g | Hallertauer | pellets | 4,8% | 90 min. | 41,0 IBU |
26,4 g | Saaz | pellets | 3,8% | 10 min. | 6,5 IBU |
5,0 g | Hallertauer | pellets | 4,8% | 10 min. | 1,6 IBU |
Overige ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
1,50 g | Iers mos | klaringsmiddel | koken |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Bavarian Lager (2206) | ondergist |