Bier recept Bruine Kruier
Altijd al een Porter bier willen brouwen. Brouw je eigen Bruine Kruier.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Bruine Kruier |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Porter (Brown) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,051 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 63 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 32 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 11,00 l | Water uit Water |
| 1,44 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,90 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 78,4 % |
| 0,20 kg | Pale Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 60 EBC | 8,2 % |
| 0,20 kg | Brown mout | Thomas Fawcett and Sons | 150 EBC | 8,2 % |
| 0,13 kg | Chocolademout | Thomas Fawcett and Sons | 1000 EBC | 5,2 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 20,0 g | Fuggles | bellen | 5,0% | 75 min. | 29,9 IBU |
| 6,2 g | Fuggles | bellen | 5,0% | 10 min. | 1,8 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | London Ale Yeast (1028) | bovengist |
