Bier recept Amerikaanse Pils
Altijd al een pils bier willen brouwen. Brouw je eigen Amerikaanse pils
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Klassieke Amerikaanse pils |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Pilsener (Urtyp) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,055 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 11 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 47 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 12,05 l | Water uit Water |
| 0,63 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,90 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 71,5 % |
| 0,76 kg | Maïsvlokken | Supermarkt | 3 EBC | 28,5 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 64,0 °C | 1 min. | 90 min. | 4,5 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 38,9 g | Saaz | pellets | 3,5% | 90 min. | 43,9 IBU |
| 12,3 g | Saaz | pellets | 3,5% | 10 min. | 2,8 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Urquell Lager (2001) | ondergist |
