Bier recept Pale Ale
Heerlijke Pale Ale recept. Genoeg keuze op bierbrouwrecepten.nl. Advies is om een keuze te maken uit een van de recepten met de hoppen die jij het lekkerste vind! Gist doet ook veel met deze bierstijl, genoeg te experimenteren dus in deze bierstijl.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Donders! |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Kölsch |
| Volume | 20,0 l |
| Begin SG | 1,046 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 8 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 25 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 19,60 l | Water uit Water |
| 4,90 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 4,25 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 95,4 % |
| 0,20 kg | Vienna mout | Weyermann | 14 EBC | 4,6 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 65,0 °C | 1 min. | 90 min. | 4,4 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 41,4 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 90 min. | 24,8 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Kolsch Yeast (2565) | bovengist |
