Bier recept Pale Ale
Heerlijke Pale Ale recept. Genoeg keuze op bierbrouwrecepten.nl. Advies is om een keuze te maken uit een van de recepten met de hoppen die jij het lekkerste vind! Gist doet ook veel met deze bierstijl, genoeg te experimenteren dus in deze bierstijl.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Domaine DuPage |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Pale Ale (Belgisch) |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,056 SG |
Berekende kleur (Morey) | 22 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 21 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,00 l | Water uit Water |
7,00 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,97 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 78,9 % |
0,17 kg | Vienna mout | Weyermann | 7 EBC | 6,7 % |
0,14 kg | Caramel tarwemout | Weyermann | 120 EBC | 5,5 % |
0,08 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 3,4 % |
0,07 kg | Melanoidinmout | Weyermann | 70 EBC | 2,8 % |
0,07 kg | Cara 120 | Dingemans | 120 EBC | 2,8 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
67,0 °C | 2 min. | 60 min. | 4,0 l/kg | |
78,0 °C | 2 min. | 10 min. | 4,0 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
1,5 g | Northern Brewer | pellets | 8,5% | 60 min. | 4,2 IBU |
14,0 g | Hallertau Tradition | pellets | 6,0% | 25 min. | 11,2 IBU |
14,0 g | Hallertau Tradition | pellets | 6,0% | 10 min. | 5,5 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | French Saison (3711) | bovengist |