Bier recept Rauchbier van Roco
Altijd al een Rookbier willen brouwen. Brouw je eigen Rauchbier van Roco.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Rauchbier van Roco |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Klassiek rookbier |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,048 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 30 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 25 IBU |
| Brouwzaalrendement | 64,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 9,50 l | Water uit Water |
| 5,08 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,50 kg | Rookmout | Weyermann | 6 EBC | 98,0 % |
| 0,05 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 2,0 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Versuikering 1 | 63,0 °C | 1 min. | 60 min. | 3,7 l/kg |
| Versuikering 2 | 73,0 °C | 10 min. | 18 min. | 3,7 l/kg |
| Uitmaischen | 78,0 °C | 5 min. | 3 min. | 3,7 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 21,0 g | Perle | bellen | 3,9% | 90 min. | 24,6 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | German Ale (1007) | bovengist |
