Bier recept Noord Duitse pils
Altijd al een pils bier willen brouwen. Brouw je eigen Noord Duitse pils
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Noord Duitse pils |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Pils(ener) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,044 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 7 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 37 IBU |
| Brouwzaalrendement | 70,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
| 9,80 l | Water uit Water |
| 2,38 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 2,16 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 100,0 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| Amylaserust | 64,0 °C | 1 min. | 90 min. | 4,5 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 13,3 g | Perle | bellen | 8,3% | 90 min. | 32,9 IBU |
| 6,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 25 min. | 3,0 IBU |
| 6,2 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 10 min. | 1,5 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Bohemian Lager (2124) | ondergist |
