Bier recept Murphy’s Law
Altijd al een Red Ale bier willen brouwen. Brouw je eigen Murphy’s Law.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Murphy’s Law |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Irish Red Ale |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,052 SG |
Berekende kleur (Morey) | 33 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 25 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 75 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
11,20 l | Water uit Water |
1,26 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
2,25 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 92,3 % |
0,07 kg | Pale Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 60 EBC | 3,1 % |
0,07 kg | Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 130 EBC | 3,1 % |
0,04 kg | Geroosterde gerst | Thomas Fawcett and Sons | 1200 EBC | 1,5 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,6 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
17,1 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 75 min. | 25,4 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Irish Ale (1084) | bovengist |