Bier recept Murphy’s Law
Altijd al een Red Ale bier willen brouwen. Brouw je eigen Murphy’s Law.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde | 
| Kenmerk | |
| Naam recept | Murphy’s Law | 
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Irish Red Ale | 
| Volume | 10,0 l | 
| Begin SG | 1,052 SG | 
| Berekende kleur (Morey) | 33 EBC | 
| Berekende bitterheid (Rager) | 25 IBU | 
| Brouwzaalrendement | 70,0 % | 
| Kooktijd | 75 min. | 
Water en brouwzouten
| Hoeveelheid | Ingrediënt | 
| 11,20 l | Water uit Water | 
| 1,26 l | Spoelwater | 
Waterprofiel behandeld water
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 | 
| 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % | 
| 2,25 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 92,3 % | 
| 0,07 kg | Pale Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 60 EBC | 3,1 % | 
| 0,07 kg | Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 130 EBC | 3,1 % | 
| 0,04 kg | Geroosterde gerst | Thomas Fawcett and Sons | 1200 EBC | 1,5 % | 
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte | 
| Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,6 l/kg | 
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU | 
| 17,1 g | Goldings – E.K. | bellen | 5,0% | 75 min. | 25,4 IBU | 
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type | 
| 1,0 pak(ken) | Irish Ale (1084) | bovengist | 
