Bier recept Kapitein Leo’s Export Stout
Altijd al een Russian Imperial Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Export stout.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Kapitein Leo’s Export Stout |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Stout (Export) |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,069 SG |
Berekende kleur (Morey) | 99 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 60 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,55 l | Water uit Water |
7,10 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,76 kg | Pale Ale mout | Dingemans | 7 EBC | 56,3 % |
0,46 kg | Münchner II | Weyermann | 23 EBC | 14,6 % |
0,23 kg | Lichte tarwemout | Dingemans | 3 EBC | 7,2 % |
0,23 kg | Gerstvlokken | Supermarkt | 2 EBC | 7,2 % |
0,12 kg | Dark Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 300 EBC | 3,7 % |
0,12 kg | Crystal mout | Thomas Fawcett and Sons | 130 EBC | 3,7 % |
0,09 kg | Zwarte mout | Dingemans | 1400 EBC | 2,7 % |
0,09 kg | Chocolademout | Dingemans | 900 EBC | 2,7 % |
0,06 kg | Geroosterde gerst | Thomas Fawcett and Sons | 1200 EBC | 1,8 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
68,0 °C | 15 min. | 60 min. | 3,4 l/kg | |
78,0 °C | 10 min. | 10 min. | 3,4 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
17,3 g | Amarillo | bellen | 8,9% | 60 min. | 46,2 IBU |
7,3 g | Amarillo | bellen | 8,9% | 30 min. | 10,0 IBU |
7,3 g | Willamette | pellets | 5,5% | 15 min. | 3,6 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Thames Valley Ale (1275) | bovengist |