Bier recept Sour bier
Altijd al een Sour bier willen brouwen. Brouw je eigen Do ist die Bahnhoff.
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Do ist die Bahnhoff |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Berliner Weisse |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,030 SG |
Berekende kleur (Morey) | 5 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 16 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 60 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
7,50 l | Water uit Water |
3,98 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
0,85 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 58,3 % |
0,61 kg | Tarwemout. licht | Weyermann | 4 EBC | 41,7 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 65,0 °C | 1 min. | 90 min. | 5,1 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
13,7 g | Hallertauer Tradition | bellen | 4,0% | 60 min. | 16,4 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | European Ale Yeast (1338) | bovengist |