Bier recept Bremer Pils
Altijd al een pils bier willen brouwen. Brouw je eigen Bremer Pils
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Bremer Pils |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Pils(ener) |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,048 SG |
Berekende kleur (Morey) | 7 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 50 IBU |
Brouwzaalrendement | 80,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,96 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 96,2 % |
0,08 kg | Cara-pils | Weyermann | 4 EBC | 3,8 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
62,0 °C | 1 min. | 45 min. | 4,7 l/kg | |
72,0 °C | 15 min. | 10 min. | 4,7 l/kg | |
78,0 °C | 10 min. | 5 min. | 4,7 l/kg |
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
61,9 g | Hallertau Mittelfrüh | pellets | 2,3% | 90 min. | 46,9 IBU |
7,6 g | Hallertau Mittelfrüh | pellets | 2,3% | 20 min. | 2,0 IBU |
12,2 g | Hallertau Mittelfrüh | pellets | 2,3% | 0 min. | 1,5 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Czech Pilsner Lager (2278) | ondergist |