Bier recept Bremer Pils
Altijd al een pils bier willen brouwen. Brouw je eigen Bremer Pils
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
| Omschrijving | Waarde |
| Kenmerk | |
| Naam recept | Bremer Pils |
| Brouwdatum | |
| Bierstijl | Pils(ener) |
| Volume | 10,0 l |
| Begin SG | 1,048 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 7 EBC |
| Berekende bitterheid (Rager) | 50 IBU |
| Brouwzaalrendement | 80,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
Vergistbare ingrediënten
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
| 1,96 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 96,2 % |
| 0,08 kg | Cara-pils | Weyermann | 4 EBC | 3,8 % |
Maischschema
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
| 62,0 °C | 1 min. | 45 min. | 4,7 l/kg | |
| 72,0 °C | 15 min. | 10 min. | 4,7 l/kg | |
| 78,0 °C | 10 min. | 5 min. | 4,7 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
| 61,9 g | Hallertau Mittelfrüh | pellets | 2,3% | 90 min. | 46,9 IBU |
| 7,6 g | Hallertau Mittelfrüh | pellets | 2,3% | 20 min. | 2,0 IBU |
| 12,2 g | Hallertau Mittelfrüh | pellets | 2,3% | 0 min. | 1,5 IBU |
Gist
| Hoeveelheid | Naam | Type |
| 1,0 pak(ken) | Czech Pilsner Lager (2278) | ondergist |
