Alcoholvrij bier is de perfecte oplossing voor de persoon die graag een drankje meedrinkt zonder de
kater in de ochtend, of de bob van de avond is. Het heeft nog steeds de geweldige smaak van bier,
zonder het alcoholpercentage dat er typisch bij komt kijken. Als je je afvraagt of je zelf alcoholvrij
bier kan brouwen, dan ben je aan het juiste adres! Het is zeker mogelijk om zelf alcoholvrij bier te
brouwen en in dit artikel leggen we uit hoe.
Waar moet je op letten bij alcoholvrij bier brouwen
Wanneer je normaal bier brouwt komt er meestal een goed percentage mout bij kijken. Je zou
denken dat dat bij alcoholvrij bier minder zou zijn maar dat is niet het geval. Mout levert niet alleen
een vergistbaar suikergehalte, maar ook de volle smaak die het bier dat je drinkt zo fantastisch
maakt. Het is mogelijk om een bierbrouw pakket te kopen in Nederland waarmee je alcoholvrij bier kan brouwen. Deze bierbrouw pakketten bestaan meestal uit de basis ingrediënten van bier en maken het makkelijk om de stappen te volgen. Maar, deze bierbrouw pakketten hebben niet vaak alcoholvrije keuzes.
Zelf een alcoholvrij bier brouwen
Wat wij suggereren is dat je een bestaand recept zoekt die past bij wat je lekker vindt. Je kunt zelfs
een bierbrouw recept vinden en het omvormen tot een alcoholvrije. Het kan zelfs dat sommige
bierrecepten een beter alcoholvrij bier maken dan met alcohol. De reden hiervoor is omdat het
startproces hetzelfde is, maar zodra de eerste vergisting voorbij is, dan begint de omvorming tot een
alcoholvrij bier.
Waar moet je op letten bij alcoholvrij bier brouwen?
Wanneer je zoekt naar een bierrecept, kijk vooral naar de hoeveelheid niet-vergistbare suikers,
oftewel dextrines. Er zitten meerdere soorten suikers in bier wort, sommige vergisten makkelijker
dan andere, en sommige vergisten helemaal niet. Hoe meer dextrines er in het bier zit, hoe beter het
zal zijn om alcoholvrij bier te maken.
Dit doe je na de brouwdag!
Wanneer je het juiste recept hebt gekozen begin je zoals je normaal zou beginnen met het brouwen
van bier. Zodra het vergistingsproces begint is wanneer je alcohol uit je bier haalt. Verwarm het bier
tot het kookpunt van ethylalcohol en houdt het totdat alle alcohol is verdampt. Laat het afkoelen en
wanneer het op de juiste temperatuur is om het bier te bottelen.
Vergroot je bierbrouw kennis
Bierbrouwrecepten.nl is er voor de beginnende tot aan de gevorderde hobby bierbrouwer. Wij delen met jou de lekkerste recepten, maar geven ook advies over zelf bier brouwen. Ingrediënten heb je uiteraard ook nodig en hier wil je zo min mogelijk voor betalen. Bierbrouwrecepten.nl vergelijkt alle brouwwinkels uit Nederland en België.
Mocht je iets missen op onze website, neem contact op en grote kans dat wij dit gaan opnemen op de website.