Bier recept Kapitein Leo’s Export Stout

Altijd al een Russian Imperial Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Export stout.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptKapitein Leo’s Export Stout
Brouwdatum
BierstijlStout (Export)
Volume10,0 l
Begin SG1,069 SG
Berekende kleur (Morey)99 EBC
Berekende bitterheid (Rager)60 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,55 lWater uit Water
7,10 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,76 kgPale Ale moutDingemans7 EBC56,3 %
0,46 kgMünchner IIWeyermann23 EBC14,6 %
0,23 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC7,2 %
0,23 kgGerstvlokkenSupermarkt2 EBC7,2 %
0,12 kgDark Crystal moutThomas Fawcett and Sons300 EBC3,7 %
0,12 kgCrystal moutThomas Fawcett and Sons130 EBC3,7 %
0,09 kgZwarte moutDingemans1400 EBC2,7 %
0,09 kgChocolademoutDingemans900 EBC2,7 %
0,06 kgGeroosterde gerstThomas Fawcett and Sons1200 EBC1,8 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
68,0 °C15 min.60 min.3,4 l/kg
78,0 °C10 min.10 min.3,4 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
17,3 gAmarillobellen8,9%60 min.46,2 IBU
7,3 gAmarillobellen8,9%30 min.10,0 IBU
7,3 gWillamettepellets5,5%15 min.3,6 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Thames Valley Ale (1275)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *