Bier recept Amerikaanse Stout

Altijd al een Amerikaanse Stout bier willen brouwen. Brouw je eigen Amerikaanse Stout

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptAmerikaanse Stout
Brouwdatum
BierstijlAmerikaanse Stout
Volume10,0 l
Begin SG1,074 SG
Berekende kleur (Morey)111 EBC
Berekende bitterheid (Rager)102 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
15,85 lWater uit Water
-2,32 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,99 kgPale mout. HalcyonThomas Fawcett and Sons5 EBC85,8 %
0,20 kgGeroosterde gerstThomas Fawcett and Sons1200 EBC5,7 %
0,15 kgChocolademoutDingemans900 EBC4,3 %
0,15 kgCara-amberWeyermann70 EBC4,3 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust68,0 °C1 min.60 min.4,5 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
19,3 gHorizonbellen13,0%75 min.67,3 IBU
12,3 gCentennialbellen10,5%75 min.34,7 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)American Ale (1056)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *