Bier recept Murphy’s Law

Altijd al een Red Ale bier willen brouwen. Brouw je eigen Murphy’s Law.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptMurphy’s Law
Brouwdatum
BierstijlIrish Red Ale
Volume10,0 l
Begin SG1,052 SG
Berekende kleur (Morey)33 EBC
Berekende bitterheid (Rager)25 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
11,20 lWater uit Water
1,26 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,25 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC92,3 %
0,07 kgPale Crystal moutThomas Fawcett and Sons60 EBC3,1 %
0,07 kgCrystal moutThomas Fawcett and Sons130 EBC3,1 %
0,04 kgGeroosterde gerstThomas Fawcett and Sons1200 EBC1,5 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.60 min.4,6 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
17,1 gGoldings – E.K.bellen5,0%75 min.25,4 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Irish Ale (1084)bovengist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *