Bier recept Noord Duitse pils

Altijd al een pils bier willen brouwen. Brouw je eigen Noord Duitse pils

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptNoord Duitse pils
Brouwdatum
BierstijlPils(ener)
Volume10,0 l
Begin SG1,044 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Rager)37 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
9,80 lWater uit Water
2,38 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,16 kgPilsmoutWeyermann3 EBC100,0 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust64,0 °C1 min.90 min.4,5 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
13,3 gPerlebellen8,3%90 min.32,9 IBU
6,2 gHallertauer Traditionbellen4,0%25 min.3,0 IBU
6,2 gHallertauer Traditionbellen4,0%10 min.1,5 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Bohemian Lager (2124)ondergist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *