Bier recept Bremer Pils

Altijd al een pils bier willen brouwen. Brouw je eigen Bremer Pils

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptBremer Pils
Brouwdatum
BierstijlPils(ener)
Volume10,0 l
Begin SG1,048 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Rager)50 IBU
Brouwzaalrendement80,0 %
Kooktijd90 min.

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,96 kgPilsmoutWeyermann3 EBC96,2 %
0,08 kgCara-pilsWeyermann4 EBC3,8 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
62,0 °C1 min.45 min.4,7 l/kg
72,0 °C15 min.10 min.4,7 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.4,7 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
61,9 gHallertau Mittelfrühpellets2,3%90 min.46,9 IBU
7,6 gHallertau Mittelfrühpellets2,3%20 min.2,0 IBU
12,2 gHallertau Mittelfrühpellets2,3%0 min.1,5 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Czech Pilsner Lager (2278)ondergist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *