Bier recept Münchener Helles
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Münchener Helles |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Münchener Helles |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,045 SG |
Berekende kleur (Morey) | 10 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 18 IBU |
Brouwzaalrendement | 70,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
9,95 l | Water uit Water |
2,27 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
2,00 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 90,9 % |
0,15 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 6,8 % |
0,05 kg | Melanoidinemout | Weyermann | 70 EBC | 2,3 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
Amylaserust | 66,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,5 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
15,2 g | Hallertauer Mittelfruh | bellen | 4,0% | 90 min. | 18,2 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Munich Lager (2308) | ondergist |