Bierrecept Münchener bij nacht
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | München bij nacht |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Münchener Dunkles |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,049 SG |
Berekende kleur (Morey) | 38 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 31 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
9,50 l | Water uit Water |
7,13 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,66 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 78,2 % |
0,41 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 19,4 % |
0,05 kg | Carafa Special II | Weyermann | 1150 EBC | 2,4 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
62,0 °C | 1 min. | 10 min. | 4,5 l/kg | |
72,0 °C | 15 min. | 45 min. | 4,5 l/kg | |
78,0 °C | 10 min. | 5 min. | 4,5 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
29,8 g | Hallertau Mittelfrüh | pellets | 3,0% | 90 min. | 29,5 IBU |
4,8 g | Hallertau Mittelfrüh | pellets | 3,0% | 20 min. | 1,6 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Bavarian Lager (2206) | ondergist |