Münchener bier recept Bill Ballinger’s Münchener Helles

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptBill Ballinger’s Münchener Helles
Brouwdatum
BierstijlMünchener Helles
Volume10,0 l
Begin SG1,048 SG
Berekende kleur (Morey)11 EBC
Berekende bitterheid (Rager)18 IBU
Brouwzaalrendement78,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
10,00 lWater uit Water
2,08 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,60 kgPilsmoutWeyermann3 EBC77,7 %
0,44 kgMünchner IWeyermann15 EBC21,4 %
0,02 kgMelanoidinemoutWeyermann70 EBC1,0 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
62,0 °C1 min.10 min.4,9 l/kg
72,0 °C15 min.45 min.4,9 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.4,9 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
21,4 gHallertau Hersbruckerpellets2,5%90 min.17,7 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)Munich Lager (2308)ondergist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code