Münchener bier recept Bill Ballinger’s Münchener Helles
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Bill Ballinger’s Münchener Helles |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Münchener Helles |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,048 SG |
Berekende kleur (Morey) | 11 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 18 IBU |
Brouwzaalrendement | 78,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,00 l | Water uit Water |
2,08 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,60 kg | Pilsmout | Weyermann | 3 EBC | 77,7 % |
0,44 kg | Münchner I | Weyermann | 15 EBC | 21,4 % |
0,02 kg | Melanoidinemout | Weyermann | 70 EBC | 1,0 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
62,0 °C | 1 min. | 10 min. | 4,9 l/kg | |
72,0 °C | 15 min. | 45 min. | 4,9 l/kg | |
78,0 °C | 10 min. | 5 min. | 4,9 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
21,4 g | Hallertau Hersbrucker | pellets | 2,5% | 90 min. | 17,7 IBU |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | Munich Lager (2308) | ondergist |