Blond bier recept Glacier Brewhouse Imperial Blonde Ale
Lekker blond bier recept. Niet zomaar blond, maar een zwaar blond bier! Complexe moutstort en door het gebruik van iersmos toch kraakhelder. Aanrader!
Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.
Geniet ervan!
BrouwHulp Recept uitdraai
Basis
Omschrijving | Waarde |
Kenmerk | |
Naam recept | Glacier Brewhouse Imperial Blonde Ale |
Brouwdatum | |
Bierstijl | Overige bieren |
Volume | 10,0 l |
Begin SG | 1,075 SG |
Berekende kleur (Morey) | 13 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 41 IBU |
Brouwzaalrendement | 75,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzouten
Hoeveelheid | Ingrediënt |
10,00 l | Water uit Water |
7,18 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld water
Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l | 0 mg/l |
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
1,56 kg | Pale mout. Maris Otter | Thomas Fawcett and Sons | 5 EBC | 50,1 % |
0,70 kg | Pale Ale mout | Dingemans | 7 EBC | 22,5 % |
0,16 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 5,0 % |
0,14 kg | Cara-pils | Weyermann | 4 EBC | 4,4 % |
0,11 kg | Gerstvlokken | Supermarkt | 2 EBC | 3,6 % |
0,45 kg | Klaverhoning | Supermarkt | 3 EBC | 14,5 % |
Maischschema
Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
68,0 °C | 1 min. | 60 min. | 3,8 l/kg |
Hop
Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
10,0 g | Centennial | pellets | 10,0% | 90 min. | 33,0 IBU |
3,8 g | Centennial | pellets | 10,0% | 20 min. | 4,2 IBU |
7,5 g | Centennial | pellets | 10,0% | 0 min. | 4,1 IBU |
Overige ingrediënten
Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
2,65 g | Iers mos | klaringsmiddel | koken |
Gist
Hoeveelheid | Naam | Type |
1,0 pak(ken) | American Ale (1056) | bovengist |