Blond bier recept Amerikaanse Blonde Ale

Blond bier recept uit Amerika. Simpele moutstort, maar wel een unieke giststam. Door de hop toch net even wat meer een tropisch karakter.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptAmerikaanse Blonde Ale
Brouwdatum
BierstijlBlond
Volume10,0 l
Begin SG1,051 SG
Berekende kleur (Morey)12 EBC
Berekende bitterheid (Rager)21 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
9,55 lWater uit Water
2,87 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,30 kgPale mout. HalcyonThomas Fawcett and Sons5 EBC95,8 %
0,10 kgCara 45Dingemans45 EBC4,2 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.60 min.4,0 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
13,9 gWillamettebellen5,0%75 min.20,7 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)American Ale (1056)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code