Bier recept Engelse Barley Wine

Barleywine is een van de zwaarste bierstijlen. Heerlijk zoet door de hoeveelheid restsuikers die na de vergisting overblijven in het bier. Hou je van een barrel aged smaak, oak age dit recept dan met houtsnippers en jouw favorieten sterke drank.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptEngelse Barley Wine
Brouwdatum
BierstijlBarley Wine
Volume10,0 l
Begin SG1,098 SG
Berekende kleur (Morey)36 EBC
Berekende bitterheid (Rager)64 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
13,15 lWater uit Water
1,44 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water

CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,29 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC94,5 %
0,13 kgDark Crystal moutThomas Fawcett and Sons300 EBC2,8 %
0,13 kgCrystal moutThomas Fawcett and Sons130 EBC2,8 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust66,0 °C1 min.60 min.2,9 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
19,0 gHorizonbellen13,0%60 min.59,7 IBU
7,5 gGoldings – E.K.bellen5,0%20 min.3,1 IBU
7,5 gGoldings – E.K.bellen4,8%0 min.1,4 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)London Ale Yeast (1028)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code