Bier recept Amerikaanse Amber Ale 2

Amber Ale is een zoet amberkleurige bier. Zoet door de karamel mouten en die geven ook de amber kleur mee aan het bier. De smaak kun je omschrijven als zoet, zacht maar toch volle smaak.

Dit recept is geëxporteerd uit Brouwhulp.

Geniet ervan!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptAmerikaanse Amber Ale
Brouwdatum
BierstijlAmber-Red (American)
Volume10,0 l
Begin SG1,051 SG
Berekende kleur (Morey)32 EBC
Berekende bitterheid (Rager)38 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten

HoeveelheidIngrediënt
8,90 lWater uit Water
3,52 lSpoelwater

Vergistbare ingrediënten

HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,84 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC77,1 %
0,20 kgMünchenermoutDingemans15 EBC8,3 %
0,15 kgCara-amberWeyermann70 EBC6,3 %
0,10 kgAroma 50Dingemans50 EBC4,2 %
0,10 kgCara-aromaWeyermann400 EBC4,2 %

Maischschema

OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.60 min.3,7 l/kg

Hop

HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
8,4 gHorizonbellen13,0%75 min.32,6 IBU
3,1 gCentennialbellen9,0%10 min.1,7 IBU
3,1 gCascadebellen6,0%10 min.1,1 IBU
3,1 gCentennialbellen9,0%0 min.1,4 IBU
3,1 gCascadebellen6,0%0 min.0,9 IBU

Gist

HoeveelheidNaamType
1,0 pak(ken)American Ale (1056)bovengist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code